Renesansni vrt

Projekt Renesansni vrt temeljen je na suvremenoj interpretaciji kulturne baštine. Glazba je glavni pokretač kojim se nastoji oživjeti duhove prošlosti, a suvremene glazbene izvedbe u autentičnim ambijentima dubrovačkih ljetnikovaca publici omogućuju nesvakidašnji doživljaj umjetnosti.

Leit- motiv projekta su glazbenice koje se pojavljuju kao vile, mitska bića iz predaje o Rijeci dubrovačkoj, na čijim se obalama i danas nalazi najveći broj ljetnikovaca. One najavljuju revitalizaciju kulturnog  života u renesansnim vrtovima,  pa je time svaka izvedba ovog projekta umjetnička intervencija oživljavanja prostora u kojima se nekada odvijao bogati kulturni i društveni život, čime ljetnikovci i danas postaju zajedničko okupljalište lokalnog stanovništva i stranih gostiju.

Premijerno je projekt Renesansni vrt izveden 2016. godine u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Sadrži mnoge komponente koje ga čine inovativnim i zanimljivim; stručno vodstvo kroz povijest ladanja dubrovačke vlastele, živu glazbenu izvedbu i multimediju.

Projekt Renesansni vrt nalazi se na stalnom repertoaru udruge SOG. Od 2016. godine realizira se uz potporu Grada Dubrovnika, Zaklade Caboga Stiftung i ACI d.d. Kao multimedijalni koncert producirale su ga Dubrovačke ljetne igre 2018. godine, a od 2019. provodi se u suradnji s Dubrovačkom baštinom kao program interpretacije baštine namijenjen posjetiteljima ljetnikovca.

 

Autorski tim:
Koncept: Ivana Jelača
Suradnica na sinopsisu: Petra Jelača
Konzultantica: Maja Nodari
Dokumentarno-vizualni materijali: Iva Dedo
Fotografija: Katarina Karakaš Spiroski
Kostimi: Duška Nešić-Dražić

Izvođači:

Marojica Bijelić, voditelj

Komorni ansambl udruge Sve ostalo je glazba:
Ivana Jelača, klavir i umjetničko vodstvo
Marija Lešaja, sopran
Ines Ivanjek, flauta
Ana Dražinić, violina (2016-2018)
Andrea Dizdar, flauta (2016-2018)
Vedrana Dizdar, klarinet (2016-2018)
Nastasja Palčok, violončelo (2016-2018)

Trajanje izvedbe: 90 min

Renesansni vrt

error: Alert: Content is protected !!