Slike s izložbe

Projekt Slike s izložbe pokrenula je udruga SOG u partnerstvu s Umjetničkom galerijom Dubrovnik 2017. godine, uz potporu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada Dubrovnika.Autorica koncepta je pijanistica Ivana Jelača, a projekt je osmišljen prema istoimenom ostvarenju ruskog skladatelja Modesta Musorgskog. Popularna suita, originalno pisana za klavir, predstavlja imaginarni obilazak izložbe slika i glazbom izražava doživljaje promatrača.

Projekt se provodi kao ciklus glazbenih matineja u Galeriji Dulčić Masle Pulitika. Mjesto posvećeno trojici istaknutih hrvatskih slikara 20. stoljeća postaje tako i mjesto muziciranja u središtu povijesne gradske jezgre Dubrovnika. Podnevne matineje su namijenjene inozemnoj i domaćoj publici s ciljem stvaranja novih razvojnih programa u kulturnoj i turističkoj ponudi Grada, a na tragu raskoši boja mediteranskog pejsaža i stvaralaštva trojice pripadnika „dubrovačkog kolorizma“, izvodi se program sastavljen od djela istaknutih hrvatskih i inozemnih skladatelja, koji je snažno obojen zvukom i ugođajem stalnog postava Galerije.

Glazbeni program koji se izvodi većinom sadrži djela hrvatskih skladatelja, čiji je utjecaj značajan u hrvatskim, ali i europskim umjetničkim krugovima 19. i 20. stoljeća:

Boris Papandopulo

Blagoje Bersa

Ferdo Livadić

Božidar Kunc

Dubravko Detoni

Izvođači:
Ivana Jelača, klavir (2017, 2018, 2019, 2022, 2023)
Nastasja Palčok, violončelo (2018, 2019)

Trajanje: 50 minuta

Slike s izložbe