Boje francuskog zvuka

Projekt naslovljen Boje francuskog zvuka tematski je koncert i prvi je put izveden u sklopu Dani Frankofonije 2016. Partneri projekta su  Francuska alijansa Dubrovnik i Umjetnička galerija Dubrovnik. Cilj ovog programa je prezentirati publici bogatu francusku glazbenu ostavštinu, ponajprije djela iz razdoblja glazbenog impresionizma i moderne. Glavne karakteristike ove glazbe su stapanja zvukova u prostoru koji odiše bojama, pa su glazbenice komornog ansambla SOG tako svojom izvedbom nastojale dočarati raskoš francuskog zvuka u simbiozi s prostorom galerije Dulčić-Masle-Pulitika u kojoj se održavao program.

Uz izvedbu programa u Dubrovniku 20. ožujka 2016., koja se održala uz potporu Grada Dubrovnika, projekt je gostovao na otoku Lastovu u srpnju 2016., u produkciji Camerate Ragusine kao Hommage dubrovačkom maestru Ivu Dražiniću.

Program: Jacques Ibert: Dva interludija za violinu, flautu i klavir (Andante espressivo, Allegro vivo)/Charles-Maria Widor: Introdukcija i rondo op. 72 za klarinet i klavir/Francis Poulenc: Sonata za flautu i klavir (Allegro malincolico)/Darius Milhaud: Suita za klarinet, violinu i klavir op. 157 b (Ouverture, Divertissement, Jeu)/Maurice Ravel: Pavana za preminulu infantkinju/Gabriel Faure: Romanca za violinu i klavir op. 28/Camille Saint-Saens: Tarantella op. 6 za flautu, klarinet i klavir

Trajanje: 45 min

Izvođači:
Ana Dražinić, violina
Andrea Dizdar, flauta
Vedrana Dizdar, klarinet
Ivana Jelača, klavir