CV Udruge

cv udruge

Udruga Sve ostalo je glazba (SOG) je svoj prvi projekt Mozart.Scarlatti.Bach.Weiss izvela u rujnu 2012. u Dubrovniku, a zatim u prosincu iste godine i u Zagrebu.

Od 2013. godine programi udruge SOG redovito su uvršteni u program javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika. Tako smo u ciklusu Romantizam 2013. godine javno izveli premijere kolaža  Šubertijada  i Ljubavni trokut u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, gostovali u Austriji, u Grosswarasdorfu (Veliki Borištof) u organizaciji tamošnje KUGA-e. Za Dan Europe u Europskom domu u Dubrovniku izveli smo program Hrvatski umjetnici na europskom putu  a na promociji novih izdanja Zavoda za povijesne znanosti HAZU program Svijet Jelene Pucić Sorkočević. Početkom srpnja gostovali smo na Lastovu, a 7. rujna 2013.g. u Atriju Kneževa dvora u Dubrovniku izveli smo premijeru projekta Weltschmerz ( Svjetska bol)  koji spaja likovnu, glazbenu i kazališnu umjetnost te književnost.

Godine 2014. udruga je svoj rad započela projektom Bach i sinovi, koji je realiziran u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, a potom ga nastavila gostovanjem edukativnog kolaža M.S.B.W.  u organizaciji Glazbene mladeži u Splitu. Projekt Druga strana povijesti prvi je put izveden u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja i Europske noći muzeja 18. svibnja 2014. u suradnji s Dubrovačkim muzejima. Kostimiranom specijaliziranom izvedbom na povijesnim instrumentima oživjeli smo vrijeme u kojem su stvarali Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn i Luka Sorkočević. Istaknuli smo vrijednosti i bogatstvo hrvatske glazbene materijalne i nematerijalne baštine, a dubrovačku sredinu prikazali smo u kontekstu europskih glazbenih zbivanja toga vremena. Projekt Druga strana povijesti  nalazi se na stalnom repertoaru udruge SOG. Kao program kulturnog turizma pod nazivom Koncert kod Kneza predstavljen je turističkim agencijama u listopadu 2015. godine. Projekt je predstavljen  i u inozemstvu, zahvaljujući uspješnoj suradnji s Hrvatsko-austrijskim društvom Dubrovnik. Suradnja je započela u rujnu 2014. godine, a rezultirala je gostovanjem u Beču izvedbom pod nazivom Fortepiano nas povezuje-Dubrovnik Beču u pohode, koja se održala u hrvatskom Veleposlanstvu u Beču u listopadu 2016. godine. Udruga je s projektom Druga strana povijesti gostovala i u Eisenstadtu, izvedbom u palači Esterhazy u listopadu 2018. godine.

U kolovozu 2014. premijerno je izveden program Perivoj od muzike, nastao u suradnji sa Zakladom Caboga Stiftung a tematski je vezan uz ljetnikovac Bunić-Kaboga na Batahovini. Projekt je nastavljen i u 2015. godini i to glazbeno-scenskim triptihom: Perivoj od muzike-Trio na taraci.Dubrovnik salon. Na saloči gospara Kaboge. U 2016. suradnja se nastavila projektom Renesansni vrt, koji je od stručne kritike i publike ocijenjen kao iznimno kvalitetan. Kao multimedijalni koncert producirale su ga Dubrovačke ljetne igre u lipnju i srpnju 2018. godine, a od 2019. izvodi se u suradnji s Dubrovačkom baštinom kao program interpretacije baštine namijenjen posjetiteljima ljetnikovca.

Projekt edukativnih kolaža Gioachinova kuharica od 2013. se redovito ostvaruje  u partnerstvu s Umjetničkom školom Luke Sorkočevića u Dubrovniku, proveden je u Osnovnoj školi Orebić uz potporu Dubrovačko-neretvanske županije, a od 2015. je uvršten u godišnji program Hrvatske glazbene mladeži Split i javne potrebe odgoja i obrazovanja Grada Dubrovnika.

U 2016. godini udruga je ostvarila suradnju s Dubrovačkim ljetnim igrama, programom u Festivalskoj palači koji je bio izveden povodom Noći muzeja 2016. U ožujku iste godine udruga je nastavila svoj godišnji program suradnjom s Francuskom alijansom Dubrovnik i Umjetničkom galerijom Dubrovnik i to programom pod nazivom Boje francuskog zvuka, koji se u srpnju 2016. nastavio gostovanjem na Lastovu kao hommage maestru Ivu Dražiniću.

Udruga je u siječnju 2017. godine ostvarila suradnju s Umjetničkom galerijom Dubrovnik programom pod nazivom Glazbeni kolorit Mediterana koji je osmišljen i izveden u sklopu Noći muzeja 2017. Suradnja se nastavila projektom kulturnog turizma pod nazivom Slike s izložbe  koji se od lipnja do rujna 2017. redovito izvodio u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, oživjevši još jedan koncertni prostor u povijesnoj gradskoj jezgri. U rujnu 2017. udruga je organizirala koncert u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom Zagreb i Hrvatsko-asutrijskim društvom Dubrovnik, u sklopu programa Godine kulture Austrija- Hrvatska 2017.  Koncert je održan prilikom prezentacije multimedijalne aplikacije fortepijana iz Kneževa dvora u Dubrovniku, koju je udruga izradila u partnerstvu s Dubrovačkim muzejima. U okviru svojih djelatnosti usmjerenih mladima i razvoju publike, udruga je u koprodukciji s kazalištem Mala scena u Zagrebu postavila komičnu operu Pimpinone, povodom 250. godišnjice smrti G. Ph. Telemanna.

U 2018. godini udruga je realizirala više projekata u okviru svog godišnjeg programa:
Žene u glazbi -u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, Zavičajnim muzejem Našice i Hrvatskim povijesnim muzejem u Zagrebu obilježivši obljetnicu smrti hrvatske skladateljice Dore Pejačević; Debussy 100-obljetnica 100 godina smrti francuskog skladatelja Claudea Debussy-a, u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Umjetničkom galerijom Dubrovnik i Francuskom alijansom Dubrovnik; Renesansni vrt u suradnji s Dubrovačkim ljetnim igrama, Slike s izložbe-ciklus glazbenih matineja u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik, te projekt ARDEA koji je sufinanciran iz programa Kreativna Europa, a provodio se u partnerstvu s Akademijom Čapljina (BiH) i Ustanovom Gallus (Slovenija). Suradnja s udrugom Krčki knezovi Frankopani na glazbeno-scenskoj manifestaciji “Gradec na misečini 2018.”, posvećenoj 900. godišnjici knezova Frankopana prva je suradnja udruge SOG koja je 2018. ostvarena s institucijama i udrugama u Primorsko-goranskoj županiji.

U 2019., 2020. i 2021. godini udruga je uspješno nastavila s realizacijom projekta interpretacije baštine Renesansni vrt u ljetnikovcu Bunić-Kaboga u suradnji s Dubrovačkom baštinom d.o.o. izradivši pritom i multimedijalnu prezentaciju ljetnikovca namijenjenu svim posjetiteljima. U sklopu projekta Zvira voda sufinanciranog sredstvima Ministarstva kulture udruga je realizirala suvremene zvučne adaptacije klasične i etno glazbe, okrenuvši se eksperimentalnom žanru te aktivnostima usmjerenima razvoju publike, što je ostvareno kroz projekt #therestismusic (The Rest is Music) uz potporu Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.