Koncert povodom 10 godina udruge: Ivana Jelača, klavir

KONCERT POVODOM 10 GODINA UDRUGE:

Ivana Jelača, klavir

 

 

Saloča od zrcala (Čitaonica Narodne knjižnice Grad)

28.12. 2022. u  20:00 h

Info:

Pijanistica i umjetnička voditeljica udruge, Ivana Jelača, odabranim je glazbenim programom u formi klavirskog recitala ocrtala umjetničku misiju i viziju udruge Sve ostalo je glazba koja se kroz godine razvijala kroz projekte koji naglasak stavljaju na ulogu klasične glazbe u povijesnim i suvremenim umjetničkim izričajima i društvenim procesima.

Na programu su bila 4 Impromptusa op. 90 Franza Schuberta, Romanza i Intermezzo iz ciklusa Faschingsschwank aus Wien Roberta Schumanna, Sonata quasi una fantasia op.27 br. 2: Adagio sostenuto Ludwiga van Beethovena, Fantasie-impromptus, op. 66 i Valse op. 64 br. 2 Frederica Chopina te Hommage à Schubert, Hommage à Edith Piaf  Francisa Poulenca.

Svaka od izvedbi i projekata udruge pruža nesvakidašnji doživljaj klasične glazbe, pa se tako i ovom koncertnom večeri pred brojnim posjetiteljima i dugogodišnjim suradnicima udruge prigodnim koncertom zaokružio jedan proces razvoja koji je uvijek otvoren za nove izazove, umjetnička propitivanja i glazbena ostvarenja.

Program je realiziran u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala, u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama te uz potporu Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

  • Show All
  • Koncert povodom 10 godina udruge: Ivana Jelača, klavir