Predstavljena nova multimedija u Kabogi

multimedia

U ponedjeljak, 02. rujna s početkom u 21:00 sat, pred mnogobrojnom publikom u ljetnikovcu Bunić-Kaboga održala se posljednja ovogodišnja izvedba projekta Renesansni vrt. Osim toga publika je premijerno vidjela i novi multimedijalni sadržaj koji je Udruga izradila u suradnji s Dubrovačkom baštinom d.o.o.  s kojom i u budućnosti nastavlja razvijati kulturne programe u ljetnikovcu.

Cijeli mali jubilej od pet godina sinoć je proslavila Udruga Sve ostalo je glazba jer upravo toliko kontinuirano traju naši pomno osmišljeni kulturni programi u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Suradnju sa Zakladom Caboga Stiftung započeli smo 2014. godine, izvodeći umjetničke programe u obnovljenom ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Svaki je od programa osmišljen u skladu s prostorom i nasljeđem – renesansnim perivojima  i prostorima dubrovačkih ljetnikovaca koji predstavljaju jedinstveni primjer ladanjske arhitekture i urbanog promišljanja,  ali i mjesta okupljanja i umjetničkog stvaralaštva.

Projekt Renesansni vrt koji je premijerno izveden 2016. godine, temeljen je na suvremenoj interpretaciji kulturne baštine i polazi od mitskog. Ovaj jednosatni glazbeni program,  „uokviren“  vizualnim materijalima  i kraćim vodstvom Marojice Bijelića, domaćina u liku duha Bernarda Kaboge, posjetitelja uvodi u čaroban ambijent prizivajući davna vremena dubrovačkog ladanja.

Nakon izvedbe je, uz prigodni domjenak pripremljen prema tradicionalnim dubrovačkim receptima, javnosti premijerno predstavljen multimedijalni sadržaj koji daje uvid u širi kulturološki kontekst i značaj dubrovačkih ljetnikovaca. Udruga Sve ostalo je glazba izradila ga je u suradnji s Dubrovačkom baštinom d.o.o.

Početak je to razvoja projekta i u vidu kulturnog turizma te brendiranja ljetnikovca kao mjesta za interpretaciju kulturne baštine. Sadržaj će od sljedeće godine biti dostupan svim posjetiteljima ljetnikovca.

Multimedija :

Koncept i produkcija: Ivana Jelača, Iva Dedo

Konzultantica: Maja Nodari

Snimatelji: Mišo Sorić, Toni Miletić

Montažer: Marijan Marinović

Fotografija: Katarina Karakaš Spiroski , Dubravko Lenert

Grafika:  Klaudio Pozniak

Engleski prijevod: Ivana Soldo

Suradnici: Jelena Vidojević,Mirta Nikolić, Katija Banović, Marojica Bijelić, Petar Mišo Mihočević,Šemsa Mrčela, Ivana Pleša, Nikola Stražičić, Ines Ivanjek, Andrea Dizdar, Vedrana Dizdar, Ana Dražinić, Nastasja Palčok, Duška Nešić Dražić, Dubrovačke ljetne igre, Kazalište Marina Držića, Arboretum Trsteno, Zaklada Caboga Stiftung

Ljetnikovac Bunić-Kaboga multimedija