Renesansni vrt 2022 u ljetnikovcu Bunić-Kaboga: Amaryllis

AmaryllisRENESANSNI VRT 2022:

Amaryllis

intermedijalna izvedba 

 

Ladanjski ponedjeljak u ljetnikovcu Bunić-Kaboga :

18. 07. / 25. 07. / 01. 08. / 08. 08.  21:00 h

Info: Renesansni vrt je projekt baziran na suvremenoj interpretaciji baštine. Izvodi se već tradicionalno u ljetnikovcu Bunić Kaboga, reprezentativnom ladanjskom zdanju iz 16. stoljeća.

Ovoljetno izdanje simbolično je naslovljeno Amaryllis. Donosi nekonvencionalno koncipiran  program kroz intermedijalnu izvedbu; koristeći žive glazbene izvedbe repertoara koji obuhvaća široki dijapazon od renesansnih pa sve do suvremenih autora, kao i arhivske materijale kojima se kroz audio-vizualni medij ocrtavaju protagonisti dubrovačkih salona prošlosti. Polazeći od mitskog, svaka je izvedba ovog projekta umjetnička intervencija oživljavanja prostora u kojima se nekada odvijao bogati kulturni i društveni život, čime ljetnikovci i danas postaju zajedničko okupljalište lokalnog stanovništva i stranih gostiju.

Posjet ljetnikovcu Bunić-Kaboga i izvedbi Renesansnog vrta  jedinstven je  doživljaj i idealan bijeg od gradskih gužvi u drugačiji ambijent i ladanjski ugođaj, u kakvome su nekada uživala i dubrovačka vlastela.

  • Show All
  • RV 2022

 

Projekt osmišljava i izvodi udruga Sve ostalo je glazba uz potporu Zaklade Caboga Stiftung, Grada Dubrovnika, Turističke zajednice Grada Dubrovnika te u koprodukciji s Dubrovačkom baštinom.

Izvođači: 

Marija Lešaja, sopran

Ines Ivanjek, flauta

Ivana Jelača, klavir/ čembalo i umjetničko vodstvo

Marojica Bijelić, vodstvo po ljetnikovcu

 

Autorica koncepta: Ivana Jelača

Dokumentarno-vizualni materijali: Ivana Jelača, Iva Dedo

Fotografija: Katarina Karakaš Spiroski

U  projektu su sudjelovali polaznici radionice M.U.Z.A. pod mentorstvom Matilde Perković

                  

Organizator: Dubrovačka baština d.o.o.

Produkcija: Event Lab

Za građane Republike Hrvatske osigurane su gratis ulaznice kao i posebno organiziran prijevoz do ljetnikovca, uz obaveznu najavu na mail angela@eventlab.hr ili pozivom na mob +38598 873 122.

 

Na izvedbu je moguće doći osobnim automobilom, uz osiguran besplatan parking  u neposrednoj blizini ljetnikovca.