Treće izdanje matineja Slike s izložbe u Galeriji Dulčić Masle Pulitika

Za nama je treće izdanje glazbenih matineja Slike s izložbe, projekta koji je udruga Sve ostalo je glazba pokrenula s ciljem obogaćivanja kulturne ponude Grada ali i s namjerom kreiranja jednog drugačijeg doživljaja umjetnosti. Namijenjen svim posjetiteljima Galerije Dulčić Masle Pulitika, ovaj projekt donosi jednosatni glazbeni program koncipiran prema istoimenom djelu ruskog skladatelja Modesta Musorgskog, a kao imaginarna tura kroz vrhunska ostvarenja dubrovačkog kolorizma, glazbom hrvatskih skladatelja oslikava bogatu kulturnu tradiciju Grada. 

Posebnost programa je u tome što posjetiteljima pruža poseban i neočekivan doživljaj. Kako se galerija Dulčić Masle Pulitika nalazi u srcu povijesne gradske jezgre i na vrlo je frekventnom mjestu s izlazom na zidine, brojni turisti posjećuju naše izvedbe. Uz izložene slike, čuju djela hrvatskih skladatelja, što je za njih rijetka prilika, a kako su izvedbe popraćene komentarima na engleskom jeziku, s nama ostvaruju blizak kontakt. Privlače ih zanimljivosti iz hrvatske kulturne prošlosti, ali i sadašnjosti, jer sva djela koja izvodimo su povezana s bogatim kolorizmom postava galerije i Dubrovnikom kao nepresušnom inspiracijom, kako vizualnom tako i glazbenom.

Univerzalnim jezikom glazbe posjetitelje provodimo kroz bogatstvo boja zvuka, mediteranskih pejsaža, starih i nešto novijih plesnih melodija, a dotaknemo se i priča punih snažnih emocija.

Projekt Slike s izložbe udruga Sve ostalo je glazba od 2017. godine uspješno ostvaruje u partnerstvu s Umjetničkom galerijom Dubrovnik kao poseban program kulturnog turizma, uz potporu Turističke zajednice Grada Dubrovnika, a glazbene matineje koje izvode pijanistica Ivana Jelača i violončelistica Nastasja Palčok, održavaju se subotom u podne u Galeriji Dulčić Masle Pulitika. S obzirom na prepoznate vrijednosti programa i iznimno uspješno ostvarene suradnje, nadamo se njegovom nastavku i u budućnosti.

 

Slike s izložbe 2019